A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

ASICS G-TX: Vízálló cipők futásra, túrázásra és a hétköznapokra (FUTÁS)

2019.11.09 - 16:43
Amikor 1958-ban egy amerikai házaspár Wilbert L. Gore és felesége, Vieve Gore felfedezte egy különleges molekulában, a politetraflouretilénben rejlő lehetőségeket új időszámítás vette kezdetét a ruházati termékek gyártásában is. A hétköznapi nevén teflonnak keresztelt anyag oriási karriert futott be feltalálása óta, és rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően lépten nyomon találkozhatunk vele a hétköznapokban. Azt azonban kevesen tudják, hogy a vízálló, szélálló és lélegző sporttermékekeket is ennek a nagyszerű anyagnak köszönhetjük.

ASICS G-TX: Vízálló cipők futásra, túrázásra és a hétköznapokra

 

Amikor 1958-ban egy amerikai házaspár Wilbert L. Gore és felesége, Vieve Gore felfedezte egy különleges molekulában, a politetraflouretilénben rejlő lehetőségeket új időszámítás vette kezdetét a ruházati termékek gyártásában is. A hétköznapi nevén teflonnak keresztelt anyag oriási karriert futott be feltalálása óta, és rendkívüli tulajdonságainak köszönhetően lépten nyomon találkozhatunk vele a hétköznapokban. Azt azonban kevesen tudják, hogy a vízálló, szélálló és lélegző sporttermékekeket is ennek a nagyszerű anyagnak köszönhetjük.

A DuPont teflon ugyanis meghatározott körülmények között, különleges eljárás során lyukacsos szerkezetű, erőteljes membránná alakítható. Az anyagot GORE-TEX® néven szabadalmaztatták és Bob Gore 1971-ben céget alapított az új anyag gyártására.

A Gore cég szabadalmaztatott membrán technológiája azóta alapjaiban változtatta meg a funkcionális felsőruhákkal szemben támasztott követelményeket. A GORE-TEX® anyag elsődleges célja, hogy áthatolhatatlan gátat képezzen a víz és a szél behatolása ellen, megőrizve az anyag „lélegzését”. Ezek a szövetek tartósan vízállók, szélállók és lélegzők, hogy viselésük egész nap kényelmes legyen, még mostoha időjárási viszonyok között is.

Természetesen az AISCS termékpalettáján is szép számmal találunk ebből a nagyszerű anyagból készült futó cipőket, melyek a fenti tulajdonságokat egyesítik a márkától megszokott csúcsminőségű mérnöki munkával és futó teljesítménnyel.

Az ASICS futó cipők elnevezésében a „G-TX” jelzés mutatja számunkra, hogy a termék vízálló, és hogy az igazán elszánt futók bátran vállalhatják benne a futást esős, nedves időben is. Mivel azonban az ASICS ezen termékei is a már megszokott rendkívüli kényelmet nyújtják, nyugodt szívvel ajánlhatóak túrázásra vagy akár az őszi, téli időszakban hétköznapi viseletre egyaránt.

Az alábbiakban, a cipő választást megkönnyítendő szeretnénk felsorolni néhányat az ASICS legnépszerűbb GORE-TEX® termékei közül, természetesen a teljesség igénye nélkül:

ACICS GEL-PULSE G-TX vízálló futó cipő

ACICS GT-1000 G-TX vízálló futó cipő

ACICS GEL-CUMULUS G-TX vízálló futó cipő

ACICS GEL-FUJITRABUCO G-TX vízálló futó cipő

ACICS GEL-SONOMA G-TX vízálló futó cipő

 

TESZT LCG200706

Title Text
Nem lépek be.