A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Asics

Az Asics: 75 év az egészséges sportért

 

Mi is fejezhetné ki jobban egy vállalat elköteleződését az ép testben ép lélek eszméje iránt, mint az Asics név mögött rejlő jelentés? Kevesen tudják, hogy a márka neve egy rövidítést takar, és a névben megtalálható betűk az "Anima Sana In Corpore Sano" latin közmondás szavainak kezdőbetűiből állnak össze. A sport szerepe az életben az örömszerzés, a teljességet szolgáló életélvezet, a kihívások legyőzése felett aratott siker, az Asics küldetése, hogy ehhez megfelelő sporteszközöket kínáljon a sportolni vágyók számára.

Örömmel, és ezzel a küldetéstudattal forgalmazzuk mi is az Asics termékeit a nalunkvanalabda.hu ASICS futócipők és ASICS teremcipők webáruházban. Saját, sportban szerzett tapasztalataink és a vevői vélemények sokasága mind egyaránt visszaigazolják, hogy a márkanév által megtestesített érték folyamatosan gyarapodott az elmúlt évtizedek alatt, és mára az Asics brand tényleg egyet jelent az egészéges sportolás fogalmával.

A kezdetek

Az Asics története a múlt század negyvenes éveinek végéig nyúlik vissza. Kihachiro Onitsuka 1949-ben alapítja meg ugyanis az ONITSUKA Shokai-t Kobén, lerakva az alapjait egy nemzetközileg is ismert és elismert cég évtizedeken átívelő fejlődésének és sikertörténetének. Ugyanebben az évben a társaságot négy fős személyzettel működő ONITSUKA Co. Ltd.-dé átalakítják, 300 000 jen tőkésítésével. Az Asics nevet a társaság csak később veszi fel az alapító egyik háborús bajtársának ajánlására, az egykori római költő Decimus Iunius Iuvenalis szavaink, gondolatainak szellemisége azonban a kezdetektől töretlenül fémjelzi az Asics küldetését.

 

Az Asics alapítója

 

Ma már talán kifejezetten meglepőnek tűnik, főleg annak ismeretében, hogy az Asics milyen fejlődési utat járt be háromnegyed évszázad elteltével, de az első Asics cipő egy kosárlabda cipő volt. 1950-et írunk ekkor, és talán valamelyeset előrevetíti a jövőbeni sikereket is, hogy az Asics vezetése azért döntött első lépésként egy kosaras cipő kifejlesztése mellett, mert abban az időben ez számított a legnagyobb kihívásnak. Onitsuka san úgy gondolta, hogy amennyiben képesek felnőni a legnehezebb feladathoz, a későbbiekben semmi sem állhat majd a sikerek és a töretlen fejlődés útjába. Ma már tudjuk, hogy ez a szellemiség igen messze juttatta az Asicset.

A jelenből visszatekintve van még egy dolog, ami jól mutatja, hogy az Asics atyja mit gondolt a termékfejlesztésről, illetve mi az, ami a mai napig a mérnöki csúcsteljesítmények alkalmazását eredményezte, és meghatározóvá vált az Asics későbbi pályája szempontjából. Az első prototipusokat az akkor vezetőnek számító kosárlabdás központnak adták folyamatos tesztelésre. Az észrevételek és visszajelzések alapján elvégzett kitartó finom hangolás, fejlesztési munka vezetett el odáig, hogy 1950 tavaszán az Asics piacra lépett az első modelljével.

Folytatjuk

Title Text
Nem lépek be.