A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Hogyan válasszunk röplabda cipőt? III.rész (RÖPLABDA)

2019.10.30 - 12:27
Cikksorozatunkban a megfelelő röplabda cipő kiválasztásához szeretnénk segítséget nyújtani. Az utolsó részben a dizájnnal és a lábhoz való illeszkedéssel foglalkozunk, illetve ajánlunk néhányat az ASICS röplabdások által leginkább kedvelt típusai közül.

Hogyan válasszunk röplabda cipőt?

III.rész

Cikksorozatunkban a megfelelő röplabda cipő kiválasztásához szeretnénk segítséget nyújtani. Az utolsó részben a dizájnnal és a lábhoz való illeszkedéssel foglalkozunk.

Dizájn és illeszkedés

A piacon számtalan gyártó kínál különböző röplabda cipőket, amelyek – különösen a nagy márkák esetében – mind igen hasonló jellemzőkkel rendelkeznek. Természetesen ezek a tulajdonságok – ahogyan azt előző két írásunkban végigvettük – mind meghatározó jelentőséggel bírnak, a kiválasztáskor végső soron a kinézet mellett a lábhoz való illeszkedés az, amely talán legtöbbet nyom a latban. Akkor mondhatjuk el, hogy rátaláltunk a tökéletes röplabda cipőre, ha azt érzékeljük, hogy szabad mozgást enged a lábunknak anélkül, hogy a legkevésbé is éreznénk, hogy a lábfej elmozdul, vagy megcsúszik a cipő belső felületéhez képest.

A röplabda cipőnek szorosan kell illeszkednie anélkül, hogy túlságosan szorítaná a lábat. Ha valakinek például az átlagosnál szélesebb a lábfeje, akkor kifejezetten ehhez illeszkedő, és ilyen igényekre készített röplabda cipőt kell választania, ahelyett, hogy kiválasztaná csupán a legnépszerűbb márkát. Hasonló a helyzet például boka problémák esetén is. Ha valakinek gyenge a bokája és hajlamos a bokasérülésekre, akkor mindenképpen olyan cipőt kell keresnie, amely megfelelő támasztással rendelkezik ezen a területen.

Mivel a tökéletes illeszkedés rendkívül fontos, ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a röplabda cipő ezen tulajdonságát az is nagyban befolyásolhatja, hogy milyen zoknival viseljük. Természetesen ugyanez fokozottan érvényes a különböző betétekre, merevítőkre egyaránt.

Nemek szerint specializált cipő választása esetén általában nagyobb eséllyel lehet tökéletes az illeszkedés. A nők és a férfiak lába formában és méretben is különbözik, és például egy 7-es méretű férfi röplabda cipő nem feltétlenül fog illeszkedni egy méretben azonos női lábra.

Konklúzió

Összefoglalva tehát, a megfelelő röplabda cipő kiválasztása rendkívül fontos, hiszen egyaránt befolyásolja mind a pályán nyújtott teljesítményt, mind pedig a játék élvezetét. Válasszunk olyan cipőt, amely megfelelő támasztással és párnázottsággal rendelkezik, olyat, amelyben a mozdulatokat stabilnak és biztonságosnak érezzük, de legfőképpen olyat, amely megfelelően illeszkedik a lábunkhoz!

 

Röplabdás vásárlóink visszajelzései nagyon kedvezőek az ASICS alábbi tipusait illetően:

Asics SKY ELITE FF MT  LE röplabda cipő

SKY ELITE FF MT LE FÉRFISky ELite FF MT LE női

 

Asics NETBURNER BALLISTIC FF MT röplabda cipő

NETBURNER BALLISTIC FF MT

Asics GEL-BEYOND 5 MT röplabda cipő

Asics GEL-TASK MT röplabda cipő

Asics GEL-BLADE 7 röplabda cipő

Blade 7 férfi

 

TESZT LCG200706

 

Title Text
Nem lépek be.