A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

A vívó cipő választás margójára (VÍVÁS)

2019.08.15 - 10:19
Milyen a jó vívó cipő? Melyek a legalkalmasabb cipők a víváshoz? Mindenképpen meg kell vásárolni a csúcsminőségű vívó cipőt, vagy létezik költséghatékonyabb megoldás is?

A vivó cipő választás margójára

 

A Fencing.net fórumok egyik leggyakrabban feltett kérdése úgy tűnik, hogy a vívó cipőkre vonatkozik. Melyek a legjobb vívó cipők, és milyen típusú cipőket érdemes választani, ha a csúcs kategóriás vívó cipők nem tűnnek megfizethetőnek?

A vívó cipő kiválasztásakor mindenek előtt vegyük figyelembe a sportág dinamikáját. A vívás közben gyakoriak a hirtelen irányváltások, egy támadó mozdulat kivitelezésekor a vívó testtömegének akár hétszerese(!) is terhelődhet az elől lévő sarokra.

A vívók általában az olyan vívó cipőket kedvelik, amelyek alacsony talpúak és közvetlen talajérzést biztosítanak, uganakkor elengedhetetlen a tökéletes oldalirányú támasztás is, a gyors irányváltoztatások kivitelezhetősége érdekében.

A tőr és párbajtőr stílusok extrafokú párnázottságot követelnek meg az elülső talpi izületeknél, hiszen az előkészítőmozdulatok extra rugalmasságot igényelnek.

A vívó cipőkkel kapcsolatos, 18 hónapig tartó kutatások eredményét a vezető sportszergyártók az alábbiakban összegezték:

  • Az elölülső lábnál, a sarki részénél ébredő terhelés a legextrémebb a többi sporthoz hasonlítva
  • A hátulsó láb igénybevétele szintén kimagasló
  • A kitörésekkor a versenyző talpa egészen extrém szögben (akár 45 fok) ütközik a talajjal
  • A vívók az előkészületeknél hosszú időn át terhelnek az elöl elhelyezkedő lábra

A fentiek alapján megállapítható, hogy a jó vívó cipőnek az alábbi tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

  • Kiváló sarokpárnázottság, amely képes alkalmazkodni a kitörések meredek szögéhez
  • Rugalmas felső- és talp rész, amely kényelmet biztosít az előkészítő mozdulatok és az elrugaszkodás során egyaránt
  • Tartós belső él, amely ellenáll a fémszalagok okozta terhelésnek különösen a kitörésekkor
  • Kimagasló tapadás

Az ASICS vívó cipők különleges GEL tecnológiájuknak köszönhetően kiválóan megfelelnek ezeknek a követelményeknek, és vásárlóink visszajelzései szerint költséghatékony alternatívát jelenthetnek a csúcskategóriás modellekkel szemben.

Az ASICS vívó cipőket kiváló tapadás, kiemelkedő stabilitás illetve tartósság jellemzi, így a sportág nagyjai mind gyakrabban választják ezt a márkát.

 

TESZT LCG200706

Title Text
Nem lépek be.