A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Hogyan választható ki a nekünk legmegfelelőbb squash cipő, avagy squash cipő választó 1x1 (SQUASH)

2020.01.22 - 10:03
A következőkben azt járjuk körül, milyen szerepe lehet a sérülések csökkentésében a megfelelő squash cipőnek, illetve, hogy egy jól megválasztott squash cipő mennyiben tud hozzájárulni az eredményességhez és végső soron a játék élvezetéhez.

Hogyan választható ki a nekünk legmegfelelőbb squash cipő, avagy squash cipő választó 1x1

 

A Sqash rendkívül intenzìv sport. Nem véletlen, hogy a bekövetkezett sportsérülések nagyszáma is leginkább a túlzott terhelésre vezethető vissza. A problémák gyakran a karon, a váll és a könyök környékén jelentkeznek, de még nagyobb valószínűséggel a csípőn, térdben, bokán és a lábon fordulnak elő –mint pèldául az Achilles íngyulladás, a sípcsontot érintő trauma, vagy a fájdalmas hólyagok, amelyek sok játékos számára ismertek.

Természetesen, mint minden sportágban, így a squashban is elengedhetetlen a megfelelő felkészülés, a rendszeresen végzett erősítő és kondícionáló gyakorlatok. Ezekkel nagyon sokat tehetünk a lesérülés előfordulási valószínűségének csökkentéséért, legalább ennyire fontos azonban, hogy hasonló gondot fordítsunk a sporteszközök kiválasztására is.

A következőkben azt járjuk körül, milyen szerepe lehet a sérülések csökkentésében a megfelelő squash cipőnek, illetve, hogy egy jól megválasztott squash cipő mennyiben tud hozzájárulni az eredményességhez és végső soron a játék élvezetéhez.

 

Squash cipő, a legfontosabb squash felszerelés

Talán az egyik leggyakrabban előforduló hiba hobby sportolói szinten, hogy valaki cross trainig cipőben kezd sqasholni, ahelyett, hogy speciálisan erre a célra kifejlesztett, vagy dedikáltan e célra használható squash cipőt húzna a lábára. Egyes becslések szerint a szabadidős sportolók több, mint fele (!) követi el ezt a hibát! Ez nemcsak a játékteljesítményre van negatív hatással, de kifejezetten növelheti a sérülések előfordulását is.

Jellemzően a legtöbben pénzt és időt sem sajnálnak ráfordítani, hogy a legjobb ütőt megtalálják és megvásárolják. A szakértők azonban egyetértenek abban, hogy a leghatékonyabban és leghasznosabban felszerelésre költött forintok azok, melyeket a sportág szerelmesei squash cipő vásárlásra fordítanak.

 

A férfi squash cipő , női sqash cipő  vagy gyerek squash cipő kiválasztásakor célszerű figyelembe venni az alábbi szempontokat:

  • Tapadás: A jó tapadási tényező nélkülözhetetlen a sqasholás alapvető mozdulatainak biztonságos kivitelezéséhez, a hirtelen irányváltásokhoz, elinduláshoz, megálláshoz. Döntően a squash cipő talpának anyaga, illetve mintázata határozza meg ezeket a képességeit. Fontos szempont ugyanakkor az is, hogy a talpfelület ne hagyjon semmilyen nyomot a pályabevonaton.
  • Párnázottság: A squash cipőkben használt rugalmas anyagok, mint példàul az Asics squash cipők esetében a FLYTEFOAM technológia, nem csupán a kényelem szempontjából fontosak. A squash cipők rugalmassága mérhetetlenül hozzájárul az egészség megörzéséhez, hiszen minden egyes mozdulatnál tompítja a vázrendszert érő intenzív erőhatásokat és hozzájárul ahhoz, hogy hosszú időn keresztül hódolhassunk kedvenc szenvedélyünknek.
  • A squash cipő súlya: Egy könnyebb squash cipő használatával sok energiát takaríthatunk meg a mozgás során. Nem árt figyelemmel lenni azonban arra sem, hogy általában a jobban párnázott squash cipők azok amelyek többet nyomnak a mérlegen, tehát az egyik tulajdonság rendszerint csak a másik rovására javulhat. Meg kell talánunk a számunkra optimális kombinációt.
  • Tartósság: A squash cipők esetében is ez az ár érték arányt egyik legnagyobb mértékben befolyásoló tényező. Az Asics squash cipők jól vizsgáztak ezen a területen, a tapasztalatok azt mutatják, hogy kedvező tulajdonságaikat az életciklusuk alatt mindvégig megörzik. Felhívjuk azonban a figyelmet az írásunk végén, az elhasználódással kapcsolatos részre.
  • Szubjektív tényezők: A squash cipők olyan tulajdonságai, mint az illeszkedés, a konfort, vagy pláne a dizájn kérdésében természetesen nem lehet semmilyen ajánlást megfogalmazni. Noha ezek is fontos szempontok, itt mindenki a saját érzésére, ízlésére kénytelen hagyatkozni, amikor squash cipő vásárlásra adja a fejét.

 

Az Asics squash cipők

A squash cipők kiválasztásánál tehát a legfontosabb szempontok a megfelelő bokatámasztás, középtalp és sarok hangsúlyos párnázottsága, oldalirányú gördülés megelőzése, megfelelő tapadás, stb. E tulajdonságok nemcsak a squash cipőknél jelennek meg, mint alapvető igények, hanem például a röplabdánál, a kézilabdánál, vagy a tollasnál is. Ennek következtében a kiváló és méltán világhírű japán márka teremcipőinek nagyrésze sqash cipőként is maradéktalanul megállja a helyét. Az Asics squash cipők lenyűgöző tapadást biztosítanak a pályán, ami nélkülözhetetlen a gyors és rövid irányváltások biztonságos és hatékony kivitelezéséhez. Az Asics Gel Blade sorozat, amely a csúcskategóriás mezőnybe sorolható, tökéletesen egyesíti mindezen tulajdonságokat és ennek köszönhetően a gyártó sqash cipő palettájának élén foglal helyet. Természetesen a többi Asics sqash cipő közül is válogathatunk, mindenki ízlésének és pénztárcájának megfelelően. Webáruházunk az Asics sqash cipők valamennyi típusát kedvező áron kínálja!

 

Amikor itt az ideje új sqash cipő után nézni

Egy igazán konfortos, jól bevállt sqash cipő nagy kincs! Az ilyen sqash cipő a sok játékkal töltött óra alatt szinte a lábunkhoz idomul és egy idő után úgy viselhetjük, mint valami kényelmes papucsot. Ne essünk azonban ebbe a hibába, hiszen ilyenkor a sqash cipőnk nem tölti már be megfelelően a funkcióját, párnázottsága, tartása lényegesen romlik, és akár sèrülés veszélyt is okozhat. A futócipőknél ilyen esetekre alkalmazott ötszáz mérföldes szabály nyilván a sqash cipők esetében nem alkalmazható. Bár nagyon sok összetevő befolyásolhatja, testsúly mozgás stílus, egyebek, általánosságban elmondható, hogy aki heti 2-3 alkalommal rendszeresen használja a sqash cipőjét célszerű legfeljebb fél év után lecserélni úgy biztonsági, mint praktikai okokból kifolyólag.

Végezetül az alábbiakban gyüjtöttük össze, melyek azok a sqash cipők az Asics palettájáról, melyek profi szinten is bizonyítottak már:

 

Asics Gel Blade sqash cipő

Blade 7 nőiblade 7

 

Asics Gel Task sqash cipő

Gel Task 2Asics Task 2Gel Task 2 női

 

Asics Gel Hunter sqash cipő

Asics Gel Rocket sqash cipő

Asics Rocket 9 nőiGel Rocket 9 nőiRocket 9

 

Asics Gel Blast sqash cipő

Asics Gel Fastball sqash cipő

Asics Fastball 3 nőiGel Fastball 3

 

TESZT LCG200706

 

 

 

Title Text
Nem lépek be.