A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb tollaslabda cipőt? (TOLLASLABDA)

2020.01.14 - 14:10
A tollaslabda edzések után, ha a felszerelésekről esik szó az öltözőben, a legtöbben az ütőkről beszélnek. Valóban ez a legfontosabb eszköz, amely az elért eredményeket a legnagyobb mértékben befolyásolja, azonban rögtön a második helyen ezen a képzeletbeli listán egészen biztosan a tollaslabda cipő áll.

Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb tollaslabda cipőt?

A tollaslabda edzések után, ha a felszerelésekről esik szó az öltözőben, a legtöbben az ütőkről beszélnek. Valóban ez a legfontosabb eszköz, amely az elért eredményeket a legnagyobb mértékben befolyásolja, azonban rögtön a második helyen ezen a képzeletbeli listán egészen biztosan a tollaslabda cipő áll. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan szempontot, aminek figyelembevétele kiemelten ajánlott ahhoz, hogy a kiválasztott tollaslabda cipő a legtöbbet adja hozzá a játékunkhoz.

A tollaslabda cipő és a játékos stílusa

A tollaslabda cipő kiválasztásánál a legjelentősebb dilemma: sebessèg versus stabilitás. E két tulajdonság, mely csak egymás rovására növelhető, javítható, tulajdonképpen a játékstílussal van szoros összefüggésben. Nevezetesen azzal, hogy valaki inkább a hátulról, erőből szeret nagyokat ütni, vagy inkàbb a hàló közelében érzi konfortosabban magát. Mindkét stílushoz más tollaslabda cipő az optimális. A tollaslabda látszólag egyszerü sport: 2 jàtékos, a labda, és a hálò. A szabálykönyv nem túl vaskos, a pàlya is meglehetősen kompakt. De mînden valószínűség szerint, aki valaha is közelebbi kapcsolatba került a tollasozással, az pontosan tudja, hogy ez a játék, minden csak nem egyszerű, ahogyan nem az a tollaslabda cipő dilemmája sem! A jô helyezkedés létkérdés, a sebesség és az agilitás kiemelkedő fontossággal bír és a végletekig finomhangolt taktikai érzék teljességgel elengedhetetlen. Hogy a tollaslabda cipő szempontjàból a képlet még egy kicsit bonyolultabb legyen, ehhez még hozzáadódik, hogy a játékosoknak eltérő a játékstílusa is. Egyesek magasról, esetleg szökkenve indítanak, gyors és akrobatikus ütésekkel a háló közeléből. Az ő játékukat azok a tollaslabda cipők segítik a legjobban, amelyikek a következö erősségekkel rendelkeznek:

  • Alacsony profil és erős reszponzivtás, ami tàmogatja a gyorsaságot és az agilis játékot
  • Optimális tapadás a pályával valò tökéletes kontatktus érdekében a villámgyors irányváltások megvalósíthatóságáért
  • Nagy fordulást támogató felület a talpon, hogy elősegítse az agresszív forduló mozdulatokat
  • Tökéletes illeszkedés, amely támogatja a talajra való kifogástalan erőátvitelt.

Mások a hosszabb, kimértebb labdameneteket részesítik előnyben és precízen eltervezett és kivitelezett emelésekkel, „clear”-ekkel igyekeznek hibára kényszeríteni az ellenfelet. Tollaslabda cipő tekintetében akkor lehetnek elégedettek, ha a következő tulajdonságokat célozzák meg:

  • Megfelelő stabilitàs és támasztás a sebes fordulókhoz és a rövid sprintekhez
  • Kellő ütésvédelem, amely segìt elnyelni a csikorgó elrugaszkodások és talajt érések energiáját
  • Megfelelő illeszkedés,amely biztosítja a meccs folyamán végig a kényelmes érzést

A jó hír, hogy az Asics mindkèt stílus kedvelőire gondolt a tollaslabda cipői tervezésénél, ezért mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőbbet.

 

Asics tollaslabda cipő

 

A tollaslabda cipő egyéb tulajdonságai

A kiváló tollaslabda cipő egyértelmű erőssége a lábujjak körüli rugalmasság, amely a hatékony és szervezett lábmunka szempontjából igen fontos. Készenléti pozícióban ez az a terület, amely segíti az előre, hátra történő indulást, azokat az ugró mozdulatokat, amelyek nélkülözhetetlenek a teljes pálya bejátszásához.

A párnázottság a tollaslabda cipőknél szintén kulcskérdés. Egyfelől segít például a hálóhoz törtènő beugrásnál az első lábra nehezedő ütés csillapításában, hasonlóan az autók lengéscsillapítójához. Másfelöl kulcsszerepet játszik a sérülések lehetőségének csökkentésében, hiszen az ütéselnyelés által az egész gerincoszlopot kíméli.

A tapasztalataink szerînt az Asics tollaslabda cipői mindenben megfelelnek a fentemlített elvárásoknak. Ezeknek a tollaslabda cipőknek a segítségével könnyebb a maximumot nyújtani a pályán és segítenek az egészség hosszútávú megörzésében.

Webáruházunk kínálatából az Asics tollaslabda cipők alábbi modelljeit ajánljuk mindenkinek a figyelmébe:

Asics Gel Blade tollaslabda cipő

Asics Gel Tactic tollaslabda cipő

Asics Gel Task tollaslabda cipő

Asics Gel Hunter tollaslabda cipő

Asics Gel Rocket tollaslabda cipő

Asics Gel Blast tollaslabda cipő

Asics Gel Fastball tollaslabda cipő

 

TESZT LCG220526

 

Title Text
Nem lépek be.