A kosarad üres

Kosárban 0 tétel

Hogyan válasszunk kézilabda cipőt, avagy amit mindenképpen érdemes tudni az Asics kézilabda cipőkről

2019.12.29 - 10:23
A kézilabda cipő kiválasztása nem egyszerű feladat. Az alábbiakban szeretnénk összefoglalni, hogy melyek azok a jellemzők, amelyeket mindenképpen célszerű szem előtt tartani a számunkra legmegfelelőbb kézilabda cipő kiválasztásakor. Részletesen megvizsgáljuk, vajon az Asics kézilabda cipők mennyiben felelnek meg a sportág által támasztott elvárásoknak.

Hogyan válasszunk kézilabda cipőt, avagy amit mindenképpen érdemes tudni az Asics kézilabda cipőkről

 

A kézilabda egy rendkívül aktív sport, játszható kültéren és beltéren is, és alkalmas a test és a szellem kimunkálására egyaránt. Rengetegen űzik és szeretik ezt a sportágat, és közűlük nagyon sokan áldoznak arra, hogy olyan cipőben, és más felszerelésekben tegyék ezt, ami lehetővé teszi számukra a legmagasabb szintű játékot. Vitathatatlan, hogy a kézilabda cipő talán a legfontosabb eszköz a kézilabda játékososk számára. Vannak kifejezetten kézilabdára tervezett és gyártott cipők, és vannak olyanok is, amaleyek több beltéri sportág igényeinek is megfelelnek egyszerre. A választást egyértelműen meghatározza, hogy milyen karakterű cipőt keresünk, illetve, hogy milyen felületen kívánjuk használni azt. Az alábbiakban szeretnénk összefoglalni, hogy melyek azok a jellemzők, amelyeket mindenképpen célszerű szem előtt tartani a számunkra legmegfelelőbb kézilabda cipő kiválasztásakor. Részletesen megvizsgáljuk, vajon az Asics kézilabda cipők mennyiben felelnek meg a sportág által támasztott elvárásoknak.

 

A cipő mérete

A legtöbb sportcipő a mekszokott, standard méretekben elérhető 39-49 méret terjedeleben, európai számozásban (ami 6-16 méretet jelent az amerikai számozás szerint.)(Megjegyzendő, hogy az Asics ebből a szempontból kivételnek számít, hiszen egészen 51,5-ös méretig kínál cipőket, illetve a női méretek 35-nél kezdődnek.) A cipőmérettel – ami ugye a cipő hosszára vonatkozik - a legtöbb játékosnak nem is akad gondja, a problémák a cipő szélességgel kezdődnek. Ha valakinek az átlagosnál szélesebb a lábfeje, vagy laposabb talpívvel rendelkezik, mindenképpen szélesebb cipőre lesz szüksége. A férfi kézilabda cipők esetében a standard szélesség D, a női kézilabda cipőknél pedig B. A legtöbb esetben azonban a gyártók nem jelölik a cipő szélességét, hacsak az nem tér el ezektől a megszokott, általánosnak számító értékektől. A szélességre vonatkozó számozások egyébként B-től 4E-ig tartanak férfi kézilabda cipők, és 2A-tól 2E-ig női kézilabda cipők esetében. Ebből adódóan azok a férfi játékosok, akiknek keskenyebb a lábuk az átlagnál, választhatnak a keskenyebb női modellek közül, míg a szélesebb lábú hölgy játékosok számára egy férfi modell jelenthet megoldást. Habár a legtöbb kézilabda cipő márka esetében a gyártó nem tesz különbséget a cipő szélességében, az Asics esetében találhatunk olyan típust, amely megfelel szélesebb lábú játékosok számára. (Ilyen model lehet például az Asics Gel Rocket kézilabda cipő.) Általános szabályként mindenképpen elmondható, hogy azok a cipők, amelyek nagyobb sarok teret biztosítanak, általában az első részen is szélesebbek a megszokottnál.

 

A pálya felülete

A kézilabdát játszhatják kültéren és beltéren egyaránt. Kültéri pályákhoz azok a megszokott gumi talpú cipők a legmegfelelőbbek, melyek lehetővé teszik a gyors mozdulatokat. A beltéri kézilabda pályákra, melyeknek felülete némileg csúszósabb, olyan gumi talp szükséges, amelyik biztosítja a kellő tapadást a mozdulatok során. Ebből következik, hogy a beltéri pályákon – a speciálisan kézilabda céljára gyártott cipők mellett - a röplabdában, tollaslabdában, vagy a racquetben egyaránt használt cipők lehetnek a célkeresztben vásárlás esetén.

 

A kézilabda cipő súlya

Egy jó kézilabda cipőnek minél könnyebbnek kell elnnie. Ha ennek a fontos követelménynek nem sikerül megfelelnie, akkor a játék során szükséges gyors mozdulatok kivitelezése akadályokba ütközik, mely végső soron jelentősen ronthatja a játék teljesítményt is. A tapasztalatok szerint az átlag súlyú kézilabda cipő úgy 290 gramm körül van. Ezek a könnyű viseletnek tervezett lábbelik segítik a játékosokat a futó és ugró mozdulatok minden addiginál könnyedebb végrehajtásában.

 

Légáteresztő, lélegző anygok

A kézilabda cipők azon nyersanyagai és szerkezeti elemei, amelyek engedik a lábat lélegezni, rendkívül fontosak. A legtöbb sport cipő bőrből és különböző háló szerű anyagokból készül. Ennek a hálónak a mennyisége az, ami döntő mértékben befolásolja, hogy mennyire érzi a játékos kellemesen hűvösnek a lábát egy keményebb meccs során. Egy jó kézilabda cipő esetében ezek az anyagok a háttérben, észrevétlenül teszik a dolgukat, anélkül, hogy felhívják magukra a figyelmet és lehetővé teszik, hogy a játékos a maximumot nyújhassa edzésen és meccsen egyaránt.

 

Asics kézilabda cipők

További szempontok lehetnek a legmegfelelőbb kézilabda cipő kiválasztásánál a rugalmasság, az illeszkedés, tartósság, valamint az ár-érték arány. Az Asics termékei ezekben a mutatókban is a különböző teszteken rendere kiváló eredménnyel szerepelnek és ezt a kiválóságot szép szánban látszanak visszaigazolni a vásárlói visszajelzések is. Rendszeresen tanulmányozzuk a nagy nemzetközi portálokon megjelenő értékeléseket, összehasonlító elemzéseket és ezek alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a márka termékei már jó héhány éve felzárkóztak a hagyományosan kézilabda cipők gyártására szakosodott világ cégek zászlóshajóihoz. Bár az Asics márka név elsősorban a futás és a tenisz szerelmesei körében cseng a legjobban, a gyártó által kínált teremcipőket a fentiek miatt nyugodt szívvel ajánljuk a kézilabdázók számára is.

Nem elhanyagolandó szempont természetesen az esztétikum sem, ennek megitélése azonban túlzottan szubjektív, ezért itt most csak annyit, hogy szerintünk és a megkérdezett sportolók szerint is az Asics nagyot lépett előre ezen a területeken is az utóbbi években.

Az Asics az alábbiakkal ajánlja az általa forgalmazott kézilabda cipőket:

„Te érj fel legmagasabbra, és bombázz kapura elementáris erővel és magabiztosan! Férfi és női kézilabdacipőinket azzal a céllal terveztük, hogy tartós, megbízható és dinamikus társaid lehessenek, akiknek segítségével mindíg topon lehetsz a játék során. Az ikonikus Asics dizájnnak és a különleges színvilágnak köszönhetően mindenki rád figyel majd a pályán, akár edzésen, akár meccsen igyekszel a legjobbadat nyújtani.

Az Asicsnél tudjuk, hogy mi az, amit a kézilabda játékosok elvárnak a cipőjüktől. Ezért a gondos tervezés eredménye képpen - köszönhetően a szabadalmaztatott GEL sylicon rétegnek – kivételes párnázottság véd a sérülésektől, húzódásoktól a magas ugrásokat követő leérkezések alkalmával. A szilárd felsőnek és az elnyűhetetlen talpnak köszönhetően tartósságot és támogatást nyújtanak, mindazonáltal könnyűek és erősek, kielégítve a sebesség iránti igényt.”

Megkönnyítendő az eligazodást az Asics igen széles termékpalettáján az alábbiakban összegyüjtöttük – természetesen a teljesség igénye nélkül - azokat a nalunvanalabda.hu webáruházában is megvásárolható Asics modelleket, amelyek kifejezetten megfelelnek a kézilabda sport által támasztott követelményeknek:

 

Sky ELite FF elallasi-jog-nyilatkozat-minta.docx	 https://nalunkvanalabda.hu/temp/content/elallasi-jog-nyilatkozat-minta.docx 20 Byte	Megtekintés    Törlés férfi 1,1.jpg	 https://nalunkvanalabda.hu/temp/content/férfi 1,1.jpg 13 Byte	Megtekintés    Törlés altalanos-szerzodesi-feltetelek.pdf	 https://nalunkvanalabda.hu/temp/content/altalanos-szerzodesi-feltetelek.pdf 117 Byte	Megtekintés    Törlés Pronáló futás.gif	 https://nalunkvanalabda.hu/temp/content/Pronáló futás.gif 42 Byte	Megtekintés    Törlés Asics tollaslabda cipő.jpg	 https://nalunkvanalabda.hu/temp/content/Asics tollaslabda cipő.jpg 61 Byte	Megtekintés    Törlés Asics Gel-Nimbus 22 férfi.jpg	 https://nalunkvanalabda.hu/temp/content/Asics Gel-Nimbus 22 férfi.jpg 182 Byte	Megtekintés    Törlés 1550527507-asics-dynaflyte-3-ferfi-futocip.jpg	 https://nalunkvanalabda.hu/temp/content/1550527507-asics-dynaflyte-3-ferfi-futocip.jpg 117 Byte	Megtekintés    Törlés Sky ELite FF LE

 

NETBURNER BALLISTIC

 

 

Az alábbi linkeken az ASICS SKY ELITE FF és az ASICS NETBURNER BALLISTIC FF kézilabda cipőkről lehet megtekinteni egy-egy bemutató tesztet (német nyelven, angol felírattal):

https://www.youtube.com/watch?v=WnfjVjykckY&t=54s

https://www.youtube.com/watch?v=idCjE1knqbI

 

TESZT LCG200706

 

Title Text
Nem lépek be.